Detectie

Altijd al benieuwd geweest naar Detectie training? Wilt u uw hond ook leren zoeken naar een specifieke geur? Dan is deze cursus echt wat voor jullie!

In de Detectie en Neuswerk cursus leert de hond naar een specifieke geur te zoeken zoals bijvoorbeeld tabak, koffie, anijs of kruidnagel. De hond leert vervolgens de geur te verwijzen om aan te geven dat hij de geur gevonden heeft. Als de hond hier bedreven is worden de zoekopdrachten steeds moeilijker. Zo leren de honden te zoeken in Detectie-wanden, koffers, tassen maar ook buiten en bijvoorbeeld in een auto en loods.

Detectie
Detectie op een autosloperij

Omdat wij het belangrijk vinden om echt goede kwaliteit lessen te leveren hebben wij bij de Scent Detection Academy & Advanced Canine Technologies van Hotsche Luik en Eric Burchell een cursus Neuswerk gevolgd.

Deze cursus is voor alle honden geschikt en is lichamelijk gezien niet belastend voor de hond wat maakt dat het ook een geschikte training is voor oudere honden of honden met een handicap. De training kan helpen om een hond meer zelfvertrouwen te laten krijgen. Ook “zelfstandige” honden(rassen) vinden deze training vaak erg leuk omdat ze er goed hun eigen initiatief in kwijt kunnen.

Deze training is individueel te volgen en ook als groepsles. De groepslessen bestaan uit maximaal 2 honden met handlers.

Detectie op locatie
Detectie op locatie