Detectie

Altijd al benieuwd geweest naar Detectie training? Wilt u uw hond ook leren zoeken naar een specifieke geur? Dan is deze cursus echt wat voor jullie!

Detectie in een bouw- en tuinmarkt

Bij Detectie leert de hond naar een specifieke geur te zoeken zoals bijvoorbeeld tabak, koffie, anijs of kruidnagel. Je kunt Detectie het beste vergelijken met wat drugshonden doen op een vliegveld.

De hond leert vervolgens de geur te verwijzen om aan te geven dat hij de geur gevonden heeft. Als de hond hier bedreven is worden de zoekopdrachten steeds moeilijker. Zo leren de honden te zoeken in Detectie-wanden, koffers, tassen maar ook buiten en bijvoorbeeld in een auto en loods.

Detectie
Detectie op een autosloperij

Met de honden die verder gevorderd zijn gaan we zoeken op locatie. We verstoppen dan geurbronnen in bijvoorbeeld de Praxis, Intratuin, een opslagbedrijf en een autosloperij.

In Detectie zijn verschillende Niveaus (certificaten) te behalen.

Omdat wij het belangrijk vinden om echt goede kwaliteit lessen te leveren hebben wij bij de Scent Detection Academy & Advanced Canine Technologies van Hotsche Luik en Eric Burchell hiervoor een cursus gevolgd.

Detectie op locatie
Detectie op locatie

Deze cursus is voor alle honden geschikt en is lichamelijk gezien niet belastend voor de hond wat maakt dat het ook een geschikte training is voor oudere honden of honden met een handicap. De training kan helpen om een hond meer zelfvertrouwen te laten krijgen. Ook “zelfstandige” honden(rassen) vinden deze training vaak erg leuk omdat ze er goed hun eigen initiatief in kwijt kunnen.

Deze training is individueel te volgen.

Individueel
Trainers: 1
Aantal lessen: Blok van 5 lessen 
Lesduur: 30 minuten