Jonge hond 1+2

Het vervolg op de puppycursus is de jonge hondentraining. U kunt bij ons Jonge Hond 1 en 2 volgen. De Jonge Hond cursussen bestaan uit tien lessen. Deze cursus is ook geschikt voor volwassen honden voor een beter contact en samenwerking tussen hond en eigenaar.

U krijgt in deze cursus les in een groep van maximaal 5 honden en u heeft les van 2 instructeurs. Zo kunnen wij u goed maatwerk leveren.

Jonge hondentraining 1 en 2

De lessen zijn maatwerk en veel is bespreekbaar. Een deel van de lessen vindt plaats op onze trainingslocatie in een gecontroleerde situatie. Daarnaast wordt een deel van de lessen gegeven buiten het terrein en in een natuurgebied. Zodat u dat wat u geleerd heeft kunt toepassen in de praktijk, in een “echte” situatie met meer afleiding.

In deze cursussen wordt gewerkt aan een goed contact tussen eigenaar en hond. De puberperiode van een hond kan soms lastig voor een eigenaar zijn, in de cursus krijgt u handvatten aangereikt die u hierbij zullen helpen.

In de Jonge Hond 1 en 2 komt o.a aan bod:

  • de hond leert om de focus op de eigenaar te houden, niet op zijn omgeving
  • het rustig kunnen benaderen van andere mensen en honden
  • het netjes lopen aan de lijn
  • het ‘hier’ komen (zowel op het trainveld als in een “echte situatie”)
  • zelfbeheersing
  • wat zegt de hond nu eigenlijk? (lichaamstaal leren lezen)
  • oefeningen waarbij de hond zelf na leert denken

Daarnaast worden er gehoorzaamheidsoefeningen gegeven waarbij ieder op zijn of haar eigen niveau werkt. De oefeningen worden op een speelse manier aangeboden zodat de motivatie van de hond hoog blijft en het voor de eigenaar zelf ook leuk is. De oefeningen zijn voornamelijk gebaseerd op zaken en situaties die u in het dagelijkse leven zult tegenkomen met uw hond.

In elke les krijgt u een extra onderdeel zoals bijv. hersenwerk, detectie, een parcours of speuren.

Jonge hond 3

Jonge Hond 1
Groepsgrootte: Maximaal 5 honden
Trainers: 2
Aantal lessen: 10
Lesduur: 45 – 60 minuten
 
Jonge Hond 2
Groepsgrootte: Maximaal 5 honden
Trainers: 2
Aantal lessen: 8
Lesduur: 45 – 60 minuten